Találd ki magad! Pályaválasztási Vásár 2012 frissítve!

Immár hagyománynak számít a  Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által rendezett Pályaválasztási vásár. az idei esztendőben megyei pályaválasztási rendezvény elsősorban, a 2012/2013. tanévben tanulmányaikat befejező általános és középfokú oktatási intézmények tanulói részére szól. Azonban minden évben hangsúlyozzák a szervezők, hogy aki pályamódosításon, továbbképzésen gondolkodik, annak is érdemes körülnéznie a kiállítók standján.

A rendezvény célja a megfelelő információ nyújtása a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló általános-, középfokú oktatási intézmények tanulóinak (szüleiknek), valamint a pályakorrekciót tervező felnőttek számára a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő, helyes pályadöntés meghozatalában. Idén ötvenhét kiállító kapott lehetőséget a bemutatkozásra, köztük sok a visszatérő. Mindenki más kreatív módszerrel próbálja magához csalogatni a nebulókat. Kiskunmajsáról, kamerával, monitorokkal, hódmezővásárhelyről robottal érkeztek kiállító tanintézmények. legnagyobb sikerre azonban az egészségügyisek masszázs lehetősége, a rendőrségi eszközök, és a Kőrösy József tagintézmény négymillió forintja számíthat.
Utóbbiakat nem lehet hazavinni, csupán fotózkodni lehet velük. Azért az is nagy élmény lehet ha beöltözhet valaki rendőrnek, vagy kezében tarthat  néhány kötegnyi húszezrest. A rendezvényen a hiányszakmákra is felhívják a figyelmet. Általában sokan élnek a szintfelmérési lehetőségekkel is
.Neves sportolókkal is lehet találkozni, akik az eredményeik mögött lévő erőfeszítésekről mesélnek..Aki pedig kedvet érez arra, hogy élményeit írásba foglalja, kipróbálhatja magát a Médiakommandó szerkesztőségében, és részt vehet a villámújság elkészítésében.
A fiataloknak szóló programok mellett a tanárok is részt vehetnek egy szakmai fórumon, ahol az oktatási rendszer átalakítását is ismertetik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük