Új évad, új arculattal a Szegedi Nemzeti Színházban

Szegedi Nmezeti Színház 2018-2019 évadismertető sajtótájékoztatóSok újdonsággal várja a nézőket a Szegedi Nemzeti Színház a következő, 2018-2019 évadban. A leginkább szembetűnő az arculat. Letisztult, és követi a jelenlegi minimál stílusú trendet. A műsort tekintve továbbra is meg kíván felelni a nemzeti státusznak, hiszen igen széles a repertoár. Minden jelentősebb műfaj megtalálható benne. Barnák László főigazgatói minőségében először tartott sajtótájékoztatót.

Az eseményen kiemelte, hogy  zenés darabok mellett nagyobb hangsúlyt kap a próza, és még inkább nyit a színház a fiatalok felé. Megújult drámapedagógiai programmal, és kifejezetten a fiataloknak szánt előadásokkal. Természetesen a gyermekdarabok is maradnak. Az évad műsorát Horgas Ádám főrendezővel, és Gyüdi Sándorral jelenlegi főigazgatóval közösen állították össze. Gyüdi Sándor, a jövő évadtól az opera tagozat vezetője lesz. A diákokkal Kállai Ákos színházpedagógus foglalkozik majd. Az ő feladata lesz többek között, a középiskolások iskolai programokon kívüli színházba csábítása.

A következő évad első Nagyszínházi bemutatója a Szentivánéji Álom című vígjáték lesz októberben, az új főrendező Horgas Ádám rendezésében. A Kisszínházban Örkény,Tóték című darabja kerül színre szeptember végén. A Szegedi Kortárs Balett Orfeusz és Euridiké bemutatóját Enrico Morelli rendezésében láthatja a nagyérdemű. Az év végéig, Figaro házassága, Szaffi, Valahol Európában, és Závada Pál Az utolsó üzlet című műve kerül bemutatásra.

Szegedi Nemzeti Színház sajtótájékoztató 2019 Első premierje a Kisszínházban lesz, Toronykőy Attila rendezésében. Molnár László Május, és Donizetti-Giraldoni Farsangi Kalamajka művein szórakoztatja a színházrajongókat. Februárban , Michael Frayn Függöny fel! című darabja, a Nagyszínházban pedig egy klasszikus, a Világszép Nádszálkisasszony látható majd. Az évad további részében Bajazzók – Parasztbecsület Virágot Algernonnak, valamint Bulgakov Álszentek összeesküvése kerül bemutatásra. Valamint, a kifejezetten középiskolásoknak szánt  Molcsanov -A Gyilkos című színműve. Tavasszal mutatja be a Szegedi Kortárs Balett Homodeus című táncestjét.

Az új évadhoz kapcsolódva, előbérletezési időszakot indított a színház. Ennek lényege, hogy már tavasszal meg lehet vásárolni a következő évad bérleteit, még régi áron. Augusztusban pedig a megszokott ,módon lehet megújítani,illetve vásárolni,az új évad árain.  A műsorok mellett a színház bora is hozzájárul az élményhez. Eddig egy fajta bor viselte e címet. A következő évadtól, három, két vörös és egy fehér bort is választhatnak a színház vendégei.

A részletekről, Barnák Lászlóval, a 2018. július 1-től kinevezett főigazgatóval beszélgettünk.