Új virtuális kiállításon Szeged régi fotósai a Móra-múzeum honlapján

Móra Ferenc MúzeumA Múzeum a netre költözik legalábbis egy tárlat keretében. Új virtuális kiállítás „nyílt meg” a Móra Ferenc Múzeum honlapján. A virtuális térben megvalósuló tárlat, a legfontosabb egykori szegedi fotósok életét és munkásságát mutatja be sok-sok érdekes archív fotó mellett. 

Újabb virtuális kiállítás került fel a szegedi Móra Ferenc Múzeum honlapjára. A tárlat a szegedi fényképészek és fotóstúdiók, azaz a régi fényírók és fényirdák világát mutatja be. Megjelennek Letzter Lázár, Lauscher Lipót és Keglovich Emil felvételei, melyek komoly korlenyomatokként fontos részei Szeged történetének.

A virtuális tárlat a fotósok és műtermek mellett sokszínű fotókollekciót is bemutat Szeged múltjából. Megjelenik a képek között a Nagyárvíz pusztítása, a lebombázott egykori belvárosi híd építése, ikonikus szegedi közterek és épületek, híres emberek, egyéni portrék és csoportképek is. A virtuális kiállítás elérhető: https://moramuzeum.hu/t-knotik-marta-fenyirok-es-fenyirdak-szegeden-virtualis-kiallitas/ A virtuális kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően valósult meg.