Újra Középiskolás Művészeti Hét az IH-ban

Középiskolások Művészeti Hete 2014Bő egy évtizeddel ezelőttig minden évben ifjú művészpalánták vették birtokba az akkori Ifjúsági Házat Szegeden. A Középiskolások Művészeti Hete lehetőséget adott a bemutatkozásra, és a találkozásra, a kortársakkal, és tapasztalt művészekkel. Egy fiatal tehetségnek nagy öröm, ha az iskolán kívül is  bemutathatja alkotásait. Ezt a hagyományt eleveníti fel az IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpont.

 

Februárban nyitották meg az IH Rendezvényközpont régi-új intézmény egységét. A munkatársak azonban decembertől dolgoztak azon, hogy a fiatalokat megmozgassák, és hasznos iskolán kívüli elfoglaltságot biztosítsanak számukra. A hivatalos megnyitó óta egyre többen látogatják a heti klubokat tudtuk meg az intézmény munkatársaitól.. A Középiskolások Művészeti Hete március 31-Április 5-ig tart. A szervezők folyamatosan várják az ifjú alkotók jelentkezését valamennyi művészeti ágban.

Az esemény mottója. „Építsd fel Szegedet és töltsd meg művészettel!” A rendezvényközpont nagytermében egy Szegedet bemutató installációt készítenek, melyet a hét folyamán folyamatosan díszítenek, alkotásokkal, idézetekkel. A részletekről Gyüdi Sándor ifjúsági koordinátort, az esemény egyik főszervezőjét kérdeztük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük