Városi bűnmegelőzési vetélkedő a Szegedi Ifjúsági Házban

preventeam_logoA Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Szegedi Ifjúsági Ház egész tanévet átfogó projektet indított 2014. őszén, amely során a bűnmegelőzés témakörei iránt érdeklődő középiskolás diákok szabadidejükben tréningek, előadások, tapasztalatszerző látogatások és gyakorlatok alkalmával szereznek és adnak át ismereteket a bűnmegelőzésről.
 

A projekt keretében az IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont csapata középiskolás önkéntesek bevonásával 2015. január 27-én városi szintű bűnmegelőzési vetélkedőt szervez középiskolás diákok részére. A 15:00-18:00 óráig megrendezésre kerülő vetélkedőn részt vevő 5 fős diákcsoportok hét állomást végigjárva küzdenek a pontszerzésért. Az első három helyezett csapatot 20, 30 és 50 ezer Ft értékű nyereménnyel jutalmazzák a szervezők.

nbtlogoA vetélkedőn való részvétel előzetes felkészülést nem igényel, főleg gyakorlati, problémamegoldó feladatokból épül fel. A vetélkedő állomásainak előkészítésében és lebonyolításában a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola, az ATI-Császárné Autósiskola valamint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya segíti a D2 Csapatának munkáját

 

A vetélkedő menete:

14:45 – 15:00 Csapatok regisztrációja
15:00 – 15:30 Megnyitó (Jávorszky Iván, M. Toronykőy Márta, Varga Dóra)
15:30 – 18:00 Vetélkedő feladatainak megoldása
18:30 – 19:00 Program zárása, eredményhirdetés

IH Rendezvenykozpontd2_logo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük