ZENEHALLGATÁS – KULTÚRA előadássorozat Dr Rockkal + fotók

Dr Rock A zenészek megtanultak zenélni, mi tanuljunk meg zenét hallgatni! Pleskonics András Plesi, a mi Szegedi Rocktudósunk megint kitalált valamit. Más formában tálalja a publikumnak a zene élvezetét. Kétheti rendszerességgel tart egy egyetemes zenei világokat bejáró előadássorozatot, ZENEHALLGATÁS – KULTÚRA – előadás és önismereti játék sorozat címmel,  középiskolás és egyetemista fiataloknak.és mindenkinek, aki szereti a zenét.

Van aki nem szereti? Szerintem nincs. Plesi ezúttal az alapoktól indul, és a legkülönfélébb stílusok közt barangolva mutatja be a hangok harmóniáját, Az első alkalom, csütörtökön délután öt órakor kezdődik, a Móra Múzeum szomszédságában lévő kedvelt vendéglátóipari egységben.Előadássorozathoz tematika is kell. Mi pedig kíváncsian elkértük, íme:

„HANGOK BŰVÖLETE
A csend hangjai…a zene születése…a természet muzsikája…az emberi zajok… az emberi test zenéje…a Zene, mint a vizek körforgása a természetben ( tiszta forrástól a felhőkig) … a zene 20. századi elidegenedése… az ipari zene és a zeneipar… – a lélek zenéi – a zenék lelke…”

.. és mindannyiunk lelke, hiszen a zene mindenkié, egy univerzális nyelv, melyet mindenki megért, ha nem is tudatosan. ha megtanuljuk, mit és hogyan füleljünk, akkor a számunkra idegen dallamokban is megtaláljuk az élvezetet. csak figyelni kell, és érezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük