Ajándék tárlatvezetések és Sisi utazásai a múzeumban

Móra Ferenc MúzeumDecemberben is érdekes programokkal várják az érdeklődőket a hamarosan záró Sisi-kiállításon. December 11-én, szombaton Erzsébet királyné izgalmas utazásairól tartanak előadást, valamint folytatódnak az ajándék tárlatvezetések is. A nagy sikernek örvendő tárlatot már csak év végéig lehet megtekinteni. 

Noha a szegedi Sisi-kiállítás hamarosan bezárja kapuit, az utolsó hetekben is különböző érdekes programokkal várják az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeumban.

December 11-én, szombaton 15 órakor Erzsébet királyné utazásairól láthatnak fényképes előadást az érdeklődők. Sisi ugyanis imádott utazni: rendszeresen menekült el a bécsi udvarban rá nehezedő terhek, tragédiák elől akár több hónapos utakra is. Az utazás iránti szeretete miatt tetováltatott például egy vasmacskát a válla környékére. Ezeket az utazásokat kelti életre Szabados Mónika, aki azt tűzte ki célul, hogy bejárja ugyanazokat a városokat, helyeket, ahol Sisi megfordult élete során. Az előadáson ezeket az utazásokat ismerhetik meg az érdeklődők.

Az előadás mellett decemberben is folytatódnak az ajándék tárlatvezetések a Sisi-kiállításon szombatonként 16 órai kezdettel. Az utolsó napon, december 30-án záró tárlatvezetést is tartanak: Kovács-Krassói Anikó és Medgyesi Konstantin párosa várja majd az érdeklődőket délután 4 órakor. A Sisi-kiállítás 2021. december 30-ig látogatható. A részletes ünnepi nyitva tartás a múzeum honlapján keresztül érhető el: https://moramuzeum.hu/unnepi-nyitva-tartas-karacsony-2021 A kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeum és a Móra Ferenc Múzeum közös tárl