Kulturális Piac 2022

Idén is merendezték a Szentgyörgyi Albert Agórában a Városi Kulturális Piacot, ahol Szeged szinte minden kulturális intézménye képviseltette magát. Az érdeklődők megismerhették az egyes intézmények 2022-ben tervezuett programjait. Az esemény színpadi műsorában, táncos zenés produkciók szórakoztatták szombaton délután a közönséget.

Az Agóra kélt szintjén kaptak helyet Szeged kulturális intézményei a földszinten, és az első emeleten a legkülönfélébb tevéekynségeket ismerhették meg az érdeklődők. Szinte minden intézmény kínált állandó heti rendszerességű és alkalmi programokat is. Több helyen szerveznek kézműves, hagyományőrző klubokat. A hagyományos rendezvényeiket is szeretné megvalósítani minden kulturális intézmény. Az elmúlt időszakban sok program elmaradt, de idén úgy tervezik, hogy sikerül újra megrendezni ezeket. Aze egyik legnépszerűbb kiállítóhely a Vadaspark, a Szegedi Nemzeti Színház, AKöváér Béla Bbábszínház és a Somogyi Könytár standja volt. Több órát is eltölthettek ezeken a helyeken az érdklődők, legfőképp a gyerekek. Érdemes volt kipróbálni az intézmények által kínált lehetőségeket, mert tombolát kaphattak aki teéljesítettek párat a feladatok közül. Lehetett robotot programozni 3D puzzlet kirakni, sőt akár kígyót is símogatni. 

Kulturális rendezvény nem lehet színapdi program nélkül. A Városi Kulturális Piac műsorában táncstúdiók, Szegedi Szimfonikus Zenekar, és szegedi néptáncsoportok is szórakoztatták a közönséget. Fényképes beszámolónk Facebook albumunkban tekinthető meg.