AUGUSZTUS 9-IG TART AZ INTERNETES SZAVAZÁS AZ ARMEL OPERAFESZTIVÁL KÖZÖNSÉGDÍJÁRA

szegedi nemzeti szinhaz reszletAz Armel Nemzetközi Operaverseny és Fesztivál június 29-én a Szegedi Nemzeti Színház Mozart-produkciója, az Alföldi Róbert rendezte „A varázsfuvola” nagy sikerével indult. A Thália Színházban rendezett fesztivál produkciói a francia-német Arte kulturális televízió weblapján az év végéig megtekinthetők. A varázsfuvola interneten is megtekinthető. Sőt szavazni is csak így lehet.

 

A Szegedi Nemzeti Sínház Operaprodukciója július 7-én az Európa Kulturális Fővárosa 2015 címet viselő Plzeńben vendégszerepelt. A német nyelvű előadás a nyugat-csehországi városban még a budapestit is meghaladó közönségsikert aratott; magyarországi kritikai visszhangja is kedvező. A fesztivál közönségdíjára ebben az évben kizárólag az interneten lehet szavazni. Annak érdekében, hogy az utolsóként színre kerülő produkció is gyakorlatilag ugyanolyan eséllyel versenyezzen a közönség díjáért, mint az első, a szavazás nem zárult le a fesztivál végével, július 3-án. Még augusztus 9-éig jelölhetik meg a nézők az Arte weblapján a nekik legjobban tetsző produkciót. A szavazás elérhetősége azonos a produkciókéval.

A lapon lefelé görgetve az öt produkció egyikét lehet megjelölni a címe melletti kis karikára, majd az „Abstimmen” (szavazás) billentyűre kattintással. (A lap franciául is elérhető.) Az Armel fesztivál idén a fiatalabb közönség érdeklődésének felkeltése céljából jelen lesz a Sziget Fesztiválon is, itt adják át a közönség szavazatai alapján odaítélt Közönségdíjat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük