Beauty – FoOL – „Őrjítő szépségek” Szegeden

Beauty-FOOL_1Közel negyven fiatal, öt különböző kultúra és egy szépségidea a fejekben. Így érkezett Szegedre az a sok fiatal, akik a Beauty – FoOL nevet viselő nemzetközi ifjúsági cserére jöttek 2015. július 12-19. között Szegedre. A több, mint egy hetes program keretében a résztvevő országok  – Málta, Horvátország, Spanyolország, Románia és Magyarország – partnerszervezetei hat résztvevő fiatallal és egy csapatvezetővel képviseltették magukat.
A résztvevők az IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont, az Elephant Studio és a ProjectON informális csoport közös szervezésében megvalósult, egyhetes programon a különböző kultúrák szépségideáljai valamint a média kapcsolatát járták körül. A fiatalok a foglalkozásokon a téma megvitatásán túl filmet forgattak, kollázsokat és képeket készítettek, valamint példák segítségével mutatták be egymásnak a szépség különböző megjelenési formáit. A program célja az egészséges önkép fogalmának megértése, a média által sugallt túlzó, sokszor szélsőséges és egészségtelen énkép felismertetése és a helyes életmódra nevelés volt.  A munkanyelv angol volt, így a fiatalok önbizalmuk, énképük elfogadása, kritikus szemléletük és tudatos médiaalkalmazásuk mellett nyelvi kompetenciáikat is fejlesztették a csere során. A program része volt továbbá az egymás iránti tolerancia fontosságának megértése, gyakorlása, egymás elfogadása, egészséges énképük, kritikus gondolkodásuk kialakítása is.

Az esemény lezárásaként a fiatalok 2015. július 18-án 13:30 perctől mutatták be a közös munka eredményeit a Belvárosi Mozi Csőke József termében, amelyen a szegedi sajtó képviselői is megjelentek. A záróprogramon az elkészült kisfilmek levetítése és a különböző kézműves alkotások kiállítása mellett a résztvevő országok kultúrájába is bepillantottunk. A visszajelzések alapján minden résztvevő elégedetten, sok pozitív tapasztalattal tért haza Szegedről.
A Beauty-Fool nemzetközi ifjúsági csere az ERASMUS+ program támogatásával valósult meg. Az eseményről készült összefoglaló film, valamint a fiatalok által forgatott kisfilm a ProjectON vimeo csatornáján tekinthető meg.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük