Civil Foci a mozgás nemzetközi hetén

Civil Foci 2015Az IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont valamint a Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Irodájának több munkatársa összefogott, hogy a nemzetközi Move Week (http://hungary.moveweek.eu/) kezdeményezéshez csatlakozva egy kis testmozgásra invitálja a Civil szervezeteket és minden mozogni vágyó érdeklődőt a szegedi Szent György téri foci pályára. A megmozdulásra 2015. szeptember 16-án 18:00 órától kerül sor.

 
A Move Week nemzetközi programsorozat minden év szeptemberében kerül megrendezésre a Now We Move kampány részeként. Az első kampányt 2012-ben hirdették meg, melynek alkalmával 23 ország 250 helyszínén tartottak testmozgással kapcsolatos kisebb-nagyobb szervezett megmozdulásokat. 2014-ben már 38 ország részvételével, több mint 3500 helyszínen folyt a program, melynek legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres testmozgás fontosságára. Fontosnak tartják a kampányhoz kapcsolódók, hogy megtörjék a rossz szokásokat, kimozdítsák az embereket a négy fal közül, és a kényelmes fotelekből az aktív pihenés és sport felé vezessék őket.
Ha szerda, akkor foci! Az IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont és a Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Irodájának csapata most kibővített baráti mérkőzésekkel várja az érdeklődőket egy kis közös mozgásra. A meccsek 5+1 vagy 6+1 felállásban játszhatók, 10-15 perces félidőkkel. A folytatásról érdeklődni a helyszínen lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük