Hamarosan kaphatók jegyek az Ajándék koncertre

szegedi szabadtéri játékok 2023Immár hagyomágy, hogy a Szegedi  Szabadtéri Játékok és a Szegedi Szimfonikus Zenekar Ajánék koncerttel kedveskedik Szeged polgárainak. Június 16. péntektől várja az Ajándékkoncerten részt venni kívánó nézőket a Fesztivál Jegyiroda. koncertre július 1-jén kerül sor a Dóm téren. Közvetlenül a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadának kezdetén. 

Az első programok között rendezik meg a Szegedi Szimfonikus Zenekar klasszikuszenei koncertjét. Több, mint húsz évre visszatekintő hagyomány, hogy az elismert filharmonikus együttes ingyenesen megtekinthető koncertet ad a Szabadtéri Játékok keretében. A július 1-jén, 21.00 órakor tartandó esten a Szimfonikusok újabb öt évre kinevezett igazgatója, Gyüdi Sándor vezényel majd.

Az Ajándékkoncertet minden évben izgatott várakozás előzi meg, hiszen különleges, nem mindennapos lehetőség az exkluzív komolyzenei koncerten való díjmentes részvétel. Azok a szegediek, akik nem szeretnék a véletlenre bízni, és mindenképpen el szeretnének látogatni az Ajándékkoncertre, közvetlenül a Fesztivál Jegyirodában is hozzájuthatnak belépőikhez június 16. péntek 10.00 órától. A jegyiroda nyitvatartási idejében fejenként legfeljebb két koncertjegy igényelhető a készlet erejéig.
Ahogyan a korábbi években, idén is több városi sajtóorgánum hirdetett nyereményjátékot az est kapcsán. A Szegedi Tükörjátéka már lezárult, a nyertesek június 26-án és 27-én vehetik át a koncertre szóló páros belépőiket. A Szeged.hu kvízeazonban még nyitva áll a nevezők előtt: a kérdésre helyesen választ adók között 26-án sorsolják ki a jegyeket, amelyekért a szerencsések (akiket emailben és a hírportálon is értesítenek majd) 27-étől jelentkezhetnek a Szegedi Szabadtéri Játékok jegypénztárában.

Az Ajándékkoncert nézőit igen különleges zenei összeállítás várja, az idei műsor emlékezetes dallamai ugyanis a tánc jegyében szólalnak meg a Dóm tér csillagtetős színpadán. A balettrajongók örömére az első felvonásban elhangzik Csajkovszkij Diótörő-szvitje, majd Borogyintól a Polovec táncok és egy válogatás Dvořák Szláv táncaiból. Természetesen magyar zenemű sem hiányozhat a koncert programjából, a második felvonás első felében Kodály Zoltántól a híres Galántai táncokat hallgathatja meg a közönség, végezetül Ravel népszerű Boléróját adja elő a Szegedi Szimfonikus Zenekar.

A leendő nézőket tehát június 16. péntektől, 10 és 18 óra között várják a hét minden napján a Szegedi Szabadtéri Játékok Fesztivál Jegyirodájának munkatársai a készlet erejéig. Az Ajándékkoncerttel és az évad további eseményeivel kapcsolatban minden információ megtalálható a Szegedi Szabadtéri Játékok weboldalán.