Hétezernél is többen voltak a múzeumban hétvégén

Móra Ferenc MúzeumA Múzeumok Éjszakája idén is több ezer embert vonzott. Az ókori Kínát bemutató kiállítás témájához illeszkedő programokkal, látványos bemutatókkal várták az érdeklődőket a Móra parkban felállított színpadnál. A Móra Ferenc Múzeum főépületében, a Fekete Házban, valamint a REÖK palotában és a Somogyi-könyvtárban is voltak események. Szent Iván napja alkalmából  nem maradhatott ki a programkavalkádból a tűzugrás sem.

Óriási sikerrel zajlott a Múzeumok Éjszakája Szegeden: a Móra Ferenc Múzeumban és kiállítóhelyein az este folyamán 7500-an fordultak meg. Már a 18 órás kezdés előtt hosszú sorok várták a nyitást és az egész éjszaka során tömegek jártak az épületben. Ezen az estén nyitotta meg kapuit „Az ókori Kína kincsei – A jáde császárok kora” című kiállítás, melyre szintén nagyon sokan kíváncsiak voltak – csakúgy, mint az agyagkatonákat bemutató tárlatra.

Az éjszaka legnépszerűbb programja az oroszlántáncos-lampionos felvonulás volt: nagyon sokan kísérték a táncosokat, dobosokat Szeged belvárosán keresztül a múzeum előtti parkhoz. A szabadtéri színpadon egész este Kínához kötődő programokkal várták az érdeklődőket. A legnagyobb sikert a tradicionális kínai táncosok, a hangszer- és énekbemutató, valamint a kínai divatbemutató aratta

Fényképes összefoglalónkat Facebook oldalunkon lehet megtekinteni.