Ezeregy Éjszakához statisztákat keresnek

szegedi szabadtéri játékok 2023Az augusztus 11-én debütáló world musical, az Ezeregy éjszaka stábjába keres statisztákat a Szegedi Szabadtéri. A 18 és 40 év közötti, arányos testalkatú hölgyek és urak fényképes önéletrajzát a statiszta@szegediszabadteri.hu címen várják június 26-ig a produkció alkotói.

Hölgyek és urak egyaránt jelentkezhetnek a Szegedi Szabadtéri Játékok felhívására, amelynek keretében az Ezeregy éjszaka csoportos szereplőit választják ki a produkció alkotói. Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István új world musicaljébe 18 és 40 év közöttiek jelentkezését várják. A színpadi tapasztalat nem elvárás, azonban az arányos, sportos testalkat, az igényes megjelenés és főképp a magabiztos színpadi jelenlét előnyt jelent.

A statisztaválogatásra június 29-én 17.00 órakor kerül majd sor a REÖK-ben, a válogatón visszaigazolt jelentkezést követően lehet részt venni – az aspiránsok ezt a statiszta@szegediszabadteri.hu címen tudják, fényképes önéletrajz beküldésével megtenni. Az alkotók felhívják a reménybeli statiszták figyelmét, csak akkor nyújtsák be jelentékezésüket, ha a megadott próbaidőszakban és az előadások, illetve esőnapok során rugalmasan, végig rendelkezésre tudnak állni. Kőszínházi próbák július 30 és augusztus 3 között várhatóak, 10:00 és 14:00 óra, valamint 18:00 és 22:00 óra között, előzetes egyeztetés szerint; majd augusztus 4-10-ig a Dóm téren próbál a produkció, várhatóan minden nap 18 órától 24 óráig. Az előadásokra augusztus 11-én, 12-én, 13-án, 18-án, 19-én és 20-án kerül sor; esőnapra augusztus 14., 15., 21. és 22. estéjére kell számítaniuk a leendő közreműködőknek.

A beválogatott statiszták részt vehetnek a legújabb magyar musical színpadra állításában, Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István művének életre keltésében. A misztikus keleti mondavilágot benépesítő hétköznapi és mesebeli figurák bőrébe bújhatnak, és a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Pesti Magyar Színház koprodukciójában készülő előadás során Juronics Tamás rendezésében, országos elismertségű színművészekkel – köztük Trokán Nórával, Bányai Kelemen Barnával, Márkus Lucával, Tasnádi Bencével, Mészáros Mátéval, Stohl Andrással és Jenes Kittivel – léphetnek egy színpadra, hazánk legnagyobb csillagtetős színpadára. Aki szeretné kipróbálni magát a különleges feladatban, egy hét áll rendelkezésére, hogy emailben beadja jelentkezését a statiszta@szegediszabadteri.hu-n. Az érdeklődők pedig a Szegedi Szabadtéri Játékok weboldalán tudhatnak meg további részleteket az előadásról.