Nagy Gábor Munkácsy-díjas festőművész kiállításával nyit újra a REÖK

Átkelés - Nagy Gábor kiállítása a REÜK-palotábanJó hír a kiállítások kedvelőinek, hogy jövő hét hétfőtől ismét fogadja a védettségi igazolvánnyal rendelkező látogatókat a REÖK. A féléves kényszerszünet utána palotában újranyílik a nagysikerű „Átkelés” című kiállítás is, mely Nagy Gábor, festőművész csaknem teljes életművét bemutatja. A kiállításról korábban mi is beszámoltunk.A kiállítás, május 10-től látogatható.

A pandémia miatt november 10. óta zárva tartott Szeged egyik legszebb szecessziós épülete is, akorlátozások enyhítését követően azonban május 10-től a tavalyi év nagysikerű kiállításával ismét megnyílik az érdeklődők előtt. A kultúrpalotában mintegy 350 festmény, grafika és kisplasztika láthatóa Munkácsy-díjas Nagy Gábortól. Különlegesség, hogy eddig még nem látott, új alkotással is bővült a nagyszabású tárlat. Emellett május második felében nyílik a mintegy 150 művet bemutató nívós képzőművészeti seregszemle, a XLI. Nyári Tárlat is, melyet idén az online térben láthatnak az érdeklődők.

Az épületbe a járványügyi előírásoknak megfelelően védettségi,- valamint a személyazonosságot igazoló igazolvány együttes felmutatásával lehet belépni. Kötelező az emberek közötti legalább 1,5 méteres védőtávolság tartása és ajánlott az arcot (a szájat és az orrot egyaránt) eltakaró maszk viselése. 

A REÖK keddtől vasárnap 10-18 óráig, a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásnapjain pedig 20 óráig várja a látogatókat.