Nyerjünk együtt! – Megváltozott munkaképességűek képzése

nyerjünk együtt projekt a megváltozott munkaképességű emberekértMegváltozott munkaképességgel a munka világában nagyon nehéz érvényesülni. Kivételek természetesen vannak, ha az illető olyan szakmát, hivatást úz, amit csökkent munkaképességgel is el lehet végezni, nem biztos, hogy állást kell változtatnia. Ám legtöbb esetben óriási kihívás az új helyzetben munkát találni. Ebben segít a Progress alapítvány nemrég indult programja.

A programot ma mutatták be egy konferencia keretében Szegeden. A „Nyerjünk együtt!” projekt, Írországi példára épül. Az Enable Ireland vállalatnál sikerrel alkalmazták a „100 órás önmenedzselés megváltozott munkaképességűek számára” című programot, mely a munkavállalóknak segít. Ahhoz azonban, hogy a megfelelő helyre kerüljenek, a munkáltatók részéről is szükség van fogadókészségre. ennek megteremtésében segít a vállalati auditorok képzés.

Az Új széchenyi terv keretében, a állami, és uniós támogatással és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló projekt negyven munkavállalónak, és tíz munkáltatónak biztosít képzési lehetőséget. A pályázati finanszírozásból valósul meg egy akadálymentesített rendezvényterem, valamint egy tréningszoba, ahol a résztvevők elsajátíthatják az új ismereteket. A résztvevőket a képzés után mentorok segítik majd. A részletekről Zoltán Péter, a projekt szakmai vezetője adott tájékoztatást szerkesztőségünknek:

A programról még több információt a http://nyerjunkegyutt.eu/ oldalon olvashat.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük