Terpeszkedés, avagy az abszurd élő bemutatása Örkény módra a Fekete – Házban

terpesz a fekete házbanNyilvános terpeszkedésre várják a látogatókat a szegedi Fekete ház Örkény-kiállításán: az egyik kultikussá vált egyperces novella alapján állítják fejtetőre a világot június 12-én, szerdán 13 óra 30 perckor. Örkény István egyik legendás egypercesében a groteszkről ír:
„Szíveskedjék terpeszállásba állni, mélyen előrehajolni, s ebben a pozitúrában maradva, a két lába közt hátratekinteni: Köszönöm.”
A látogatók együtt követik majd a novella instrukcióit a Fekete házban, és feje tetejére fordítják a világot az Örkény-kiállítás termében, az egypercest bemutató trükkös tükörajtó előtt. A közös terpesztésen résztvevők a groteszk élményen túl ingyenesen tekinthetik meg a teljes tárlatot.
A magyar irodalom rendkívüli egyéniségének, a hazai groteszk próza megteremtőjének életét mutatja be a Fekete ház Örkény-kiállítása. A 101 éve született írót személyes tárgyain és kultikus művein keresztül ismerhetik meg a látogatók: az Örkény-világ kartondobozokból felépített labirintusában barangolhatnak az érdeklődők Szegeden egészen december közepéig.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük