Tetőt kapott az Újszegedi Szabadtéri Színpad

újszegedi szabadtéri színpad műsora 2022Elkezdődtek az előkészületek a Szegedi Szabadtéri Játékok újszegedi helyszínén is. A szokásos feladatok mellet az új színpadfedés építése adott munkát az építőknek. A szabadtéri programok esetében mindig nagy kockázatot jelent az időjárás, mely akár komoly károkat is okozhat az infrastruktúrában. Színház esetében azonban már egy komolyabb eső is hátráltathatja a kezdést. Ezt már biztosan tapasztalta a Szabadtéri Játékok közönsége is. A fejlesztésnek köszönhetően várhatóan ,kevesebb problémát kell majd megoldani az időjárás miatt.

Az új tetőszerkezet legalacsonyabb pontján 9.5 méterre, legmagasabb pontján 13 méterre magasodik a színpad fölé. A korszerű, európai uniós elvárásoknak is maradéktalanul megfelelő, tűzálló anyagból készült fekete ponyva, noha több darabból állt össze, teljes területében lefedi a színpadi teret. Sőt, túl is nyúlik azon, nagyfokú védelmet biztosítva az Újszegedre érkező 11, színvonalas produkciónak.
Barnák László főigazgató elmondta, épp az idei évad műsorstruktúrabeli újítására való tekintettel született meg a döntés a beruházás szükségességéről. Az évad újdonságaként, mint arról mi is beszámoltunk,   színvonalas koncertsorozatnak is otthont ad az Újszegedi Szabadtéri Színpad