XIX. Táblaképfestészeti Biennálé a REÖK-ben

REÖKHamarosan, június 18-án nyílik a Táblaképfestészeti Biennálé a REÖK palotában. A hagyományosan kétévente megrendezett tárlat anyagát már kiválasztotta a zsűri. Minden alkalommal nagy érdeklődés kíséri a kiállítást, még online térben is. Azonban most már újra a REÖK falai között tekinthető meg a válogatás. A kiállított művek a palota mind a két emeletét elfoglalják majd a tárlat ideje alatt.

A zsűri tagjainak minbt minden hasonló esetben nehéz dolga volt, hiszen szép számmal érkeztek alkotások az online jelentkezési felületen. Az idei zsűri:  Dr. Nátyi Róbert művészettörténész, a REÖK vezető kurátora, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja, Aknay János Kossuth-díjas festőművész, a Nemzet Művésze és Sárkány Győző grafikus, Ferenczy Noémi díjas, érdemes művész 

A pályázó művészek mellett meghívott alkotók is hozzájárultak műveikkel a nagyszabású képzőművészeti találkozó színvonalához – köztük a hazai festészet olyan neves képviselői, mint Váli Dezső, Vojnich Erzsébet, Ázbej Kristóf, Serényi H. Zsigmond, Verebics Katalin, Sejben Lajos, vagy a XVIII. Biennálé fődíját elnyert Czene Márta.