Képregényalkotó pályázat Szegeden

Képregényalkotó pályázat szegedenA Szegedi Képregény Közösség és a 360° ONLINE Ifjúsági Magazin. hagyományteremtő szándékkal képregényalkotó pályázatot hirdet „A te Valentin-napod” címmel. Bárki jelentkezhet, 6-101 éves korig. Természetesen a felső korhatár csak jelképes. A pályázat célja, hogy a képregény iránt érdeklődőket kreatív alkotásra csábítsa, és erősítse az egyre növekvő szegedi képregény-közösséget. A szervezők lehetőséget kívánnak nyújtani, hogy olyanok is kipróbálhassák és megméressék magukat, akik inkább olvasói, rajongói a képregényeknek, esetleg az íróasztal fióknak rajzoltak eddig. A képregények bármilyen technikával elkészíthetők, maximum egy A4 méretű lapon, minimum 3, maximum 12 képkockában.

Hatéves kortól bárki jelentkezhet négy korcsoportban: bambino (6-10 év), junior (11-14 év), ifi (15-18 év) és felnőtt (18-101 év). A témát bármilyen stílusban feldolgozhatják az alkotók – néhány szabály betartásával. Fontos, hogy a képregény ne sértsen semmilyen erkölcsi- vagy személyiségi jogot, nem tartalmazhat rasszista, perverz vagy pornográf, trágár elemeket és káromkodást. A pályázatra benyújtott képregényeknek nem lehet politikai tartalma. A nem megfelelő tartalmú képregények nem vesznek részt a versenyben, és nem kerülnek fel az online felületekre sem. Egy pályázó legfeljebb egy pályaművel pályázhat. A nyertesek képregényes ajándékcsomagot kapnak.

A versenyben résztvevő alkotások a Szegedi Képregény Közösség Facebook oldalán és a 360° ONLINE Ifjúsági Magazin weboldalán lesznek megtekinthetők. A pályázatokat 2020. február 14-ig lehet benyújtani az online jelentkezési lapon keresztül. A legjobbnak ítélt pályaművek alkotóit online díjátadó keretében és e-mailben értesítik. Érdemes figyelni az aktuális információért a pályázat Facebook eseményét is.