Elkezdődött a jelentkezés a XLI. Nyári Tárlatra

reök szegedi szabadtéri logo 2021Már lehet jelentkezni  Szeged kiemelkedő képzőművészeti seregszemléjére, a Nyári Tárlatra. A május elsején, a REÖK-ben nyíló rangos országos kulturális eseményre március 31-ig küldhetik be a művészek alkotásaikat.

Idén negyvenegyedik alkalommal rendezik meg a szegedi nyári fesztivál-időszak egyik legmeghatározóbb kiállítását, mely a hazai kortárs képzőművészetről igyekszik átfogó és hiteles képet nyújtani, szabadbeadásos rendszerben. A Nyári Tárlatra az alkotásokról készült nagy felbontású fotóval online a www.reok.hu weboldalba beépített jelentkezési felületen lehet pályázni március 31-ig. A jelentkezéshez szükséges megadni az alkotó nevén és az alkotás címén kívül a mű méretét, készítésének évét, az alkalmazott technikát és a biztosítási értékét is. A beérkezett alkotásokat szakmai zsűri értékeli, az általuk kiválasztott művekből áll össze az idei tárlat anyaga.

A részletes felhívás, a beadási feltételek és a művek begyűjtésének pontos időpontja a linken keresztül érhető el. A szervezők felhívják az alkotók figyelmét, hogy a kiállítás előkészületeit, valamint a különböző határidőket módosíthatják az aktuális járványügyi korlátozások.

A nívós seregszemle, a legfontosabb hazai kortárs alkotók részvételével – amennyiben a korlátozások engedik – május 1-től június 13-ig lesz látható a REÖK-ben.