Szegedi Nemzeti Színház online előadások márciusban is.

Szegedi Nemzeti SzínházHatalmas az érdeklődés az online színházi előadások után. Ezért a Szegedi Nemzeti Színház több teátrumhoz hasonlóan folytatja az online vetítéseket márciusban is. Bár több előadás már úgymond raktáron van, ezeket még nem láéthatja a közönség. Az elmúlt évek  legkedveltebb darabjaiból azonban többet is megtekinthetnek az érdeklődők.

Ebben a hónapban az Időfutár három, míg a Szegedi Kortárs Balett Stabat Mater előadása két alkalommal lesz látható. Jegyekről a Szegedi Nemzeti Színház honlapján található bővebb információ. 

Gimesi-Jeli-Tasnádi-Vészits

IDŐFUTÁR

 Az osztály a Technikatörténeti Múzeumban tesz látogatást, ahol többek között Kempelen Farkas 18. századi sakkautomatáját is megtekintik. Az osztály sakkbajnoka, Hanna mattot ad a gépnek, mire hirtelen 1791-ben találja magát Bécsben, Kempelen műhelyében. A kiváló tudós elmagyarázza neki, hogy úgy építette meg a gépet, hogy a győztes a jövőbe utazhat. Természetesen nem számított arra, hogy fordítva sül el a dolog, és a jövőből csöppen valaki a múltba. Miközben a kislány mindent megpróbál, hogy visszatérhessen a 21. századba, furcsa helyzetek egymásutánjába gabalyodik, és az élete is veszélybe kerül.

Az Időfutár sorozat – melyet sokan a magyar Harry Potterként emlegetnek – hatalmas siker volt mind könyvsorozat, mind rádiójáték formában. Fordulatos cselekményével és szellemes dialógusaival a színpadi változat is remekül sikerült. Az ifjúsági színmű Barnák László rendezésében került színre.

Szegedi Kortárs Balett

Pergolesi: STABAT MATER

A húsvéti várakozás időszakában a Szegedi Kortárs Balett repertoárjáról a társulat vallási témájú előadását tűzi online műsorára a Szegedi Nemzeti Színház. Juronics Tamás 2013-ban alkotott darabja, amely a társulat fennállásának 25. évfordulójára készült és nagy sikert aratott, március 5-én és 12-én látható.

A gyermekét elvesztő mindenkori Anya fájdalmának szól a mű: a legnagyobb öröm megélése után bekövetkezhető legszörnyűbb érzésről; amely a gyermek elvesztésén érzett közvetlen fájdalmon túl a halhatatlanság elvesztéséről, a továbbörökítés megszűnéséről, az univerzum végtelen láncolatával való kapcsolat megszakadásáról, ilyen módon a lét értelmetlenségéről is szól. Emellet azonban beszél a hitről is, hogy semmi nincs hiába, és a fájdalom, szenvedés után van remény az újratalálkozásra.

Háborúk, betegségek, elnyomás és más borzalmak miatt sok-sok anya volt kénytelen átélni gyermeke elvesztését a történelemben. Nekik állít emléket a darab, megidézve a kereszt előtt álló Szűz Máriát. Egy anyára emlékezik – aki az Isten gyermekét hordta szíve alatt – és minden anyára, aki gyermeke mosolyában az Isten arcát véli felfedezni. Koreográfia: Juronics Tamás

Előadások:

2021 március 5. 19:00 Szegedi Kortárs Balett Stabat Mater
2021 március  9. 8:00 Gimesi-Jeli-Tasnádi-Vészits Időfutár
2021 március 12. 19:00 Szegedi Kortárs Balett Stabat Mater
2021 március 19. 8:00 Gimesi-Jeli-Tasnádi-Vészits Időfutár
2021 március 24. 8:00 Gimesi-Jeli-Tasnádi-Vészits Időfutár

Az online produkciókra az alábbi jegytípusok válthatók:
Normál jegy (ha egyedül nézi az előadást): 2.900 Ft
Családi jegy (ha többen nézik az előadást): 3.900 Ft
Pártolói jegy (ha támogatni szeretné a Szegedi Nemzeti Színházat): 7.500 Ft

Bővebb információ a Szegedi Nemzeti Színház honlapján található.