Somogyi könyvtár – nagyüzem a digitális térben

Somogyi-könyvtár SzegedBár az épület zár van, és a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló, 104/2021 (III.5.) Kormányrendelet értelmében 2021. március 8-tól a Könyv(tár)Pont szolgáltatás átmenetileg SZÜNETEL. A Somogyi-könyvtár munkatársai gőzerővel dolgoznak, hogy az online térben a lehető legtöbb szolgáltatást nyújthassák az olvasóknak.

A Somogyi-könyvtár honlapja és közösségi oldala folyamatosan frissülő tartalmakkal várja a látogatókat: Partneri együttműködésben Így segítek én!címmel rajzpályázatot hirdetneka láthatatlan munka megbecsülésére gyerekek részére. A népszerű Irodalmi villámkvíz,Családok az irodalomban témakörben folytatódik.

A Szegedi Kalendárium újabb szegedi híresség életútjára hívja fel a figyelmet, valamint a TISZATÁJ irodalmi, művészeti és társadalmi folyóirat több mint hét évtizeddel ezelőtti indulásáról is megemlékezik.

ATrendszemle, a fiataloktól fiataloknak közzétett könyvajánlósorozat az ifjak körében népszerű, lefrissebb könyveket ajánlja jószívvel.