Már lehet jelentkezni a XVIII. Táblaképfestészeti Biennáléra

REÖK SzegedMár lehet jelentkezni a szegedi nyár kulturális életének egyik legjelentősebb eseményére, a XVIII. Táblaképfestészeti Biennáléra. Az országos képzőművészeti találkozót idén május 29. és július 12. között rendezik meg a REÖK-ben.

A hazai táblaképfestészetről igyekszik átfogó és hiteles képet nyújtani az idei biennálé a Reök-palotában. A kétévente megrendezett seregszemlére az alkotásokról készült nagy felbontású fotóval, online a www.reok.hu weboldalba beépített jelentkezési felületen lehetpályázni április 5-ig. Jelentkezéskor az alkotó neve mellett többek közt az alkotás címét, méretét, készítésének évét,az alkalmazott technikát és a biztosítási értékét is meg kell jelölni. Aműveket szakmai zsűri értékeli, a kiválasztott alkotásokból készül el a nívós seregszemle kiállítási anyaga.

A részletes felhívásról és a beadási feltételekről bővebben alinkre kattintvaolvashatnak az érdeklődők.

A rangos esemény ünnepélyes megnyitója május 29-én, délután 5 órától lesz- az elmúlt évekhez hasonlóan- neves magyar képzőművészek részvételével. Szeged kiemelkedő képzőművészeti seregszemléjét a legfontosabb hazai kortárs alkotók műveivel, egészen július 12-igtekinthetik majd meg a látogatók.