Maradnak az agyagkatonák Szegeden

Móra Ferenc MúzeumJanuár hetedikén ugyan lezárult  a nagy sikerű  Ókori Kínát bemutató kiállítás Szegeden, az agyagkatonák és a kiállítás egy része egészen tavaszig megtekinthető marad. A kiállítást közel hatvankétezren látták, ezzel bekerült a Móra Ferenc Múzeum legsikeresebb tárlatai közé. A Sanghajból érkezett anyagok jelentős részét már csomagolják a szakemberek, és hamarosan új kiállítás építése kezdődik a múzeumban. 

Óriási sikerrel zárt az ókori Kína kincseit bemutató kiállítás Szegeden: összesen közel 62 ezren nézték meg az agyagkatonákat és a Sanghajból érkezett eredeti ókori kínai remekműveket a Móra Ferenc Múzeumban. A két ünnep közötti napokban, illetve az utolsó héten óriási tömegek voltak kíváncsiak a kiállításra, mely ezzel az eredménnyel bekerült a Móra-múzeum leglátogatottabb kiállításai közé.

A Sanghajból érkezett tárgyakkal már a zárás utáni reggel elkezdték a munkálatokat a kínai kurátorok. A műtárgyakat egyesével kiemelik a vitrinekből, majd nagy gonddal becsomagolják, és speciális szállítóládákba helyezik őket a múzeum munkatársai segítségével.

A kiállítás másik egysége, az agyagkatonák azonban még nem köszönnek el Szegedtől. A sanghaji anyag elutazása után a múzeum egy rövid szünetre vonul, majd a tervek szerint január végétől egy új kiállítás részeként még láthatóak lesznek az agyagkatonák a Móra-múzeumban.